Al voor de derde keer is Afke’s relatie stukgelopen. Ze vraagt zich af waarom ze telkens in dezelfde situatie terechtkomt. Afke wil graag naar haar eigen rol kijken bij het mislukken van haar relaties.
Afke vertelt dat ze telkens met dezelfde soort mannen te maken heeft in haar relaties. In haar woorden: ‘Ik voel dat ze altijd een deurtje open houden naar iets of iemand anders. En dat voelt onveilig, niet samen. Ik ervaar nooit een stabiele basis.’ Ze vertelt verder dat ze een echt vaderskind was en intens veel van hem hield. Al op jonge leeftijd kreeg hij een zwaar ziekbed en overleed toen ze pas acht jaar was. Haar moeder was kritisch en veeleisend. We willen naar haar onderbewustzijn om er achter te komen waarom ze telkens weer met afwijzing te maken krijgt. Ze kan goed invoelen dus we besluiten dat een familieopstelling de juiste werkwijze is.
Vrouwelijke en mannelijke energie
Ik vraag haar, haar eigen innerlijke man en vrouw in de vorm van een symbool in de ruimte neer te leggen. Vrouwelijke en mannelijke energie hebben we allemaal. Ieder in een andere verhouding. Je relatie met je partner is altijd een afspiegeling van de relatie met je innerlijke man en vrouw. Waarbij het ontvankelijke, de intuïtie, het verbindende, in het moment kunnen zijn, het vrouwelijke deel is. Het doelgerichte, de daadkracht en het individuele zijn eigenschappen die de man in je vertegenwoordigt. Als we opgroeien nemen we delen van onze vaders en moeders in ons onderbewustzijn op die zich uiten in ons mens-zijn.
“De aantrekkingskracht naar haar ex was verbroken”
Als symbool kiest ze voor een saffier blauw vloeranker voor de vrouw in haar en een mooie rode voor de man in haar.
Diep gevoel van eenzaamheid
Na een korte stilte gaat ze op het rode vloeranker staan. Ze is verbaasd over wat ze voelt. ‘Het voelt achteloos en onbetrouwbaar.’ Vervolgens loopt ze naar het lichtblauwe vloeranker. En weer is er verbazing. Hier voelt het ingehouden en klein, een eigen wereldje, boosheid en agressie. Ook voelt ze onbalans omdat de vrouwelijke energie te krachtig moet zijn. Ook is er een diep gevoel van eenzaamheid. Het voelt verscheurt want haar mannelijke ik staat als verlamd, doet niets en handelt niet. En ziet ook niet hoe hard de vrouwelijke energie werkt.
We werken op energieniveau net zo lang door tot haar innerlijke man en vrouw in balans zijn.
Innerlijke toeschouwer
Uiteindelijk ervaart ze de mannelijke kracht als stabiel en rustig. Ze voelt de vrouwelijke energie lichter worden, zachter. De vrouwelijke energie mag stromen en vloeien. Het voelt heel veilig zo, die mannelijke energie die nu aanwezig is. “Mijn mannelijke energie voelt als de innerlijke toeschouwer. Wat er ook gebeurt in het leven, het is oké”. Ze voelt in de vrouwelijke verbinding, commitment om aan het leven deel te kunnen nemen. Om te doen wat ze te doen heeft.
Sjamanisme
De wijze waarop in deze sessie de innerlijke man en vrouw ervaren werd deed mij denken aan de rol van de man en de vrouw binnen het sjamanisme, een traditie van helers en genezers in oude culturen. Het vrouwelijke als de voedende energie en de intuïtie die aanvoelt welke weg te gaan is. En de mannelijke energie als faciliterende en ondersteunende kracht. In een volgende sessie vertelt ze dat ze de boze energie van haar vrouwelijke ik nog af en toe was tegen gekomen maar dat ze het telkens sneller had kunnen omzetten naar zachtheid en mededogen. De aantrekkingskracht die haar derde ex nog altijd op haar uitoefende was verbroken.
De naam Afke is gefingeerd.
[services_wrap][services columns=”” align=”” image=”” title=”” ]Joke Metselaar
Joke Metselaar is intuïtief coach en reader. Tijdens de sessies maakt ze gebruik van verschillende technieken. Bij elke situatie past een andere. Een reading laat het licht schijnen op onbewuste drijfveren. Familieopstellingen zorgen voor een hele directe connectie met het voelen en met het helende veld. Joke heeft een praktijk in Amsterdam en in Deventer. Ook geeft zij telefonische sessies. Met regelmaat publiceert zij haar ervaringen en inzichten op isamedina.com.
Meer informatie: jokemetselaar.nl
[/services][/services_wrap]Lees ook: Waarom heb ik meer last van de overgang dan anderen?
Lees ook: Waarom we zo vaak kampen met schuldgevoel (en hoe we daarmee kunnen stoppen)